Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Katolsk karismatisk förnyelse - inte en rörelse utan en ström av den helige Andes nåd för hela Kyrkan.

Bengt Malmgren 0 4769 Article rating: No rating

I sista webb-utgåvan av CHARIS Magazine skriver Jean-Luc Moens, moderator för CHARIS internationella service-gemenskap. Han betonar det som sagts från början, att den Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan (CCR) inte är en rörelse i vedertagen mening, utan en ström av nåd för hela Kyrkan.

Fader Cantalamessa fastepredikan: Omvändelse, botgöring och Andens dop hör ihop

Referat av hans fastepredikning till Romerska kurian

Bengt Malmgren 0 4757 Article rating: No rating

Fader Raniero Cantalamessa är kyrklig rådgivare i CHARIS. Han är också predikant vid det påvliga hushållet. En huvuduppgift som påven gett CHARIS är att i hela kyrkan främja och förklara den karismatiska nåden och hur den Helige Ande tas emot i sin fullhet. Vi känner f Cantalamessa sedan tidigare som en lysande predikant och teolog som utlägger kyrkans lära. Ingen kan bättre än han vara ambassadör för Andens dop. Han tar denna uppgift på stort allvar i den fastepredikning som här refereras. Det är en brinnande uppfordran till alla döpta till omvändelse i tre steg, det tredje steget är Andens dop. 

Katolsk Karismatisk förnyelse december 2020

Nyhetsbrev från Bengt Malmgren

Bengt Malmgren 0 5344 Article rating: No rating

Ur innehållet: CHARIS ungdomsmöte, Bönegrupper o kommuniteter i Sverige, KKS har upphört - nytt samarabete byggt på kommunikation, Nationellt digitalt möte i januari, CHARIS jul- donationskampanj. Stiftsvallfärden till VAdstena 2021. 

Karismatisk förnyelse oktober 2020

Nyhetsbrev från Bengt Malmgren

Bengt Malmgren 0 5424 Article rating: No rating

I detta brev: CREATED 4 GREATNESS. Live-streamat event med temat helighet riktat speciellt till unga 31 okt 22.00. Återblick på pingstvigilia med påve Franciskus i Rom, Rörelsernas pingst i Katolska domkyrkan. Organiserandet av CHARIS kommittéer, att utse en svensk koordinator. CHARIS Magazine. Fader Cantalamessa utses till kardinal.

Fader Dominic Valanmanal uppmuntrar oss att tro och ber för helande och Andens utgjutande

Bengt Malmgren 0 7945 Article rating: 4.0

Fader Dominic Valanmanal är från provinsen Kerala i södra Indien och tillhör Syro-malabariska katolska kyrkan, en östlig med Rom unierad självbestämmande delkyrka i Indien. Förra veckan hade han möte med bönegruppsledare och på måndagskvällen var det ett offentligt möte i Katolska domkyrkan med förbön för helande och Andens utgjutande.

RSS
First45679111213Last