Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration
Bengt Malmgren
/ Categories: Uncategorized

Receive the Power Live gjorde Världsungdomsdagens tema levande

På fredagskvällen, direkt efter korsvägen i Zydney hölls inom ramen för WYD´s ungdomsfestival ett stort arrangemang i Barangaroo-hamnen, "Receive the Power live" med lovsång, förkunnelse och bön. Olika grupper inom Karismatiska förnyelsen var arrangör. Runt 150,000 ungdomar deltog. Fokus var på Världsungdomsdagens huvudtema: "Ni skall få kraft när den Helige Ande kommer över er och ni skall vara mina vittnen".

Hillsong United inledde kvällen med några av sina klassiska lovsånger, bl.a. Mighty to Save och Eagles Wings. Samordnare för arrangemanget, Kristen Toohey sade i en intervju med Zenith att konserten hade till syfte att lyfta fram de kreativa musikaliska gåvorna i lovsång och tillbedjan för att hjälpa pilgrimerna att öppna sina hjärtan för den Helige Ande.

Host Samuel Clear, 29 år från Melbourne har gjort en vandring runt jordklotet på 2900 mil i syfte att be för de kristnas enhet, och målet för vandringen var WYD 2008 i Zydney. Han sade till pilgrimerna att den enda kraft som kunde hjälpa honom att lyckas mgenomdriva detta projekt var den Helige Ande. Andra medverkande var bl.a. sångaren och sångförfattaren Matt Mahler, John Pridmore, en tidigare kriminell från Londons undre värld som vittnade om hur den Helige Ande hjälpt honom till omvändelse och ett nytt liv. Biskop Joe Grech av Victoria, välkänd profil inom internationella Karismatiska förnyelsen förkunnade.

Kvällen kulminerade med tillbedjan av Sakramentet, bikt samt formerande av bönegrupper.

Ungdomar vittnade om sina erfarenheter av kvällen. Ett par exempel: "Jag har aldrig upptäckt kraften av den Helige Ande innan i kväll, plötsligt blev Världsungdomsdagens tema levande för mig.", "..lovsången och tillbedjan var en fantastisk erfarenhet." Källa: Zenith.

Previous Article Pingst med KKS i S:ta Clara kyrka på Pingstdagen den 11 maj
Next Article Lillemor Hallin: Samverkan mellan S:ta Clara kyrka och AKKS från 1990
Print
9149 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.