Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

EU-CHARIS Informationsbrev nr 3

Europeiskt förberedande möte 23-25 april för förberedelse av "Service of communion på kontinental och nationell nivå i Europa

Bengt Malmgren 0 4664 Article rating: No rating

EU-CHARIS Informationsbrev nr 3 har just utkommit. Det handlar om det interimistiska koordinationsteamet för Europa som nu finns i avvaktan på att den nya kommunikations- och samarbetsstrukturen för CHARIS skall konsolideras på kontinental och nationella nivåer. Där finns också en presentation av Paolo Maino, europeisk representant i CHARIS internationella service-team. Han talar om enhet och mångfald inom förnyelsen. 

CHARIS moderator slutar

Jean-Luc Moens tillkännager sitt beslut i brev till vännerna i Karismatiska förnyelsen

Bengt Malmgren 0 4725 Article rating: No rating

CHARIS internationella moderator Jean-Luc Moens har begärt att bli entledigad från sitt uppdrag på grund av sjukdomsfall i familjen, och Kardinal Kevin Farell, prefekt för Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet har accepterat hans begäran. Moens beskriver situationen i ett öppet brev till alla vänner inom Katolska karismatiska förnyelsen.

Katolsk karismatisk förnyelse. Nyhetsbrev från Bengt Malmgren

Mars 2021

Bengt Malmgren 0 5027 Article rating: No rating

F Raniero Cantalamessa fastepredikan om omvändelse. CHARIS moderator Jean-Luc Moens: Katolsk karismatisk förnyelse inte en rörelse utan en ström av den Helige Andes nåd för hela Kyrkan. CHARIS och den kristna enheten - nyinrättad ekumenisk kommission. Ekumenisk pingstvigilia on line 22 maj. F Brieven, kardinal Suenens personlige sekreterare, YouTube-klipp.

CHARIS inbjuder till Ekumenisk pingstvigilia 22 maj kl 21.00

Online-sänt event från Rom, Jerusalem m.fl städer

Bengt Malmgren 0 3595 Article rating: No rating

I varje stad kommer vi att ledas i bön av kristna från olika kyrkor och gemenskaper. Alla tillsammans vill vi be till den Helige Ande om en ny Pingst över världen. Vi kommer att ha glädjen att åberopa den Helige Ande i Jerusalem, staden där den första Pingsten ägde rum. 

CHARIS och den kristna enheten

Nyinrättad kommission skall främja enheten

Bengt Malmgren 0 5036 Article rating: No rating

CHARIS som betjänar Katolska Karismatiska Förnyelsen har inrättat en kommission för kristen enhet, “Christian Unity Commission” (CUC) med syfte att främja och arbeta för enhet i Kristi kropp, såsom det uttrycks i Jesus Kristus bön i Joh 17:21.

RSS
First567810121314Last